Cseh Vakok Szövetsége (SONS)

A Cseh Vakok Szövetsége (SONS) biztonságos közeget teremt a látássérült emberek számára. Az ország minden megyéjében dolgozó munkatársak és kapcsolódó társadalmi vállalkozások különböző, vaksággal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtanak – a mindennapi élethez szükséges készségektől kezdve a digitális könyvtáron át, egészen a jogi és szociális tanácsadásig. A szervezet két üzletet is üzemeltet, ahol hallás és érintés útján használható termékeket, Braille-al és nagy betűkkel készített, saját nyomtatású kiadványokat lehet venni. A Navigációs Központ segít az utazóknak a tájékozódásban, az Akadálymentes Környezeti Központ pedig bankautomatákkal, akusztikus útjelző lámpákkal, terepjelzésekkel és egyebekkel foglalkozik.

http://www.sons.cz
SONS ČR, z. s.
Krakovská 1695/21
110 00 Praha 1
the Czech Republic
https://www.sons.cz/kontakty/odbocky
email to Jan Urbánek: urbanek(at sign)sons.cz


   ‒‒‒‒‒‒‒‒

Adventure Dementia

Az Adventure Dementia összehozza a generációkat. Fiatalok és idősek együtt tapasztalják meg a közös mozgás örömét – még akkor is, ha demencia is van a poggyászban… Az együtt mozgás során a résztvevők megismerik egymást, és eltűnik a kapcsolódástól való félelem. Mindenek felett az a célunk, hogy a résztvevőkben felébredjen az életöröm azáltal, hogy a minden pillanatban ott lakozó boldogságot megtapasztalják!

office@junamoment.at
+43 664 466 1616
www.junamoment.at


   ‒‒‒‒‒‒‒‒

Arkhai Szoborpark

Az Arkhai Szoborparkot Bartha Ernő szobrász, képzőművész alapította Magyarfenesen (Erdély, RO), a fenyves alatti domboldalon, monumentális méretű szénaszobraival egyedülálló a világon. Ebben az oázisban az ember, a természet és a művészet közötti harmónia uralkodik. Az Arkhai Szoborpark Egyesület a szoborpark összes rendezvényét megszervezi, amely művészeti, kulturális és oktatási eseményeivel multikulturális központként kíván működni. A szoborpark évente együttműködik a Nemzetközi Erdélyi Filmfesztivállal (TIFF), ahol 1700 ember vesz részt a szabadtéri vetítéseken, de koncerteket, színházi előadásokat, kiállításokat, alkotóműhelyeket, művészeti táborokat, sporttevékenységeket és alternatív kutyakiállításokat is szervez.

2015-ben Bartha Ernő és Bács Ildikó, az Arkhai Szoborpark managere, Magyafenestől (RO) Londonig (EN) zarándokoltak a művészetért, a szabadságért és az igazságért. Ezen utazás során 10 országon haladtak keresztül, mely utazás során a Duna mentén is vezetett útjuk. A Paradicsom Egyesület projektje közel áll hozzájuk a kerékpáros kiránduláshoz csatlakozók sokfélesége, de a projektben kiválasztott útvonal miatt is.

www.arkhaisculpturepark.ro
arkhaipark@gmail.com
+40751016692 (Bács Ildikó)


   ‒‒‒‒‒‒‒‒

Szepsi és Környéke Társaság

Združenie  Moldava a okolie- Szepsi és Környéke Társaság 1995-ben alakult. Célja, hogy folyamatosan foglalkozzon szülőföldünk honismereti, kulturális megismerésével. Az értékmentő, környezetvédelmi, tevékenységébe  kiemelten bekapcsolja a hátrányos helyzetű érdeklődőket és a fiatalabb generációkat is.

Évente megvalósuló rendezvényei helyi, regionális, országos akár az országhatárokat is átlépő szervezettségűek. Többrétegű és korosztályt megszólító szellemi közművelődés, tapasztalatcsere, értékek megismerése évente 700-800 embert vonz, akik változó aktivitással, de bekapcsolódnak rendezvényeikbe, tevékenységünkbe. A szellemi művelődéssel szorosan összefüggő magunkra vállalt feladata, hogy lehetőségei szerint feltérképezze, rendbe hozza és megmentse a még létező magyar kulturális és történelmi értékeket etnikai határon innét és túl.

Združenie Moldava a okolie – Szepsi és Környéke Társulás
Köteles László +421 905 207 549
Hviezdoslavova u. 32.,
045 01 Moldava nad Bodvou
e-mail: szepsi@atlas.sk
www.hkt.sk