SIFE Sport mindenkié – Gördülő sport konferencia

Nemzetközi konferencia-sorozat és bemutató túra a korlátok nélküli sportlehetőségek fejlesztése érdekében!


A Paradicsom Turisztikai, Kulturális és Sport Klub 20 éve szervez akadálymentes sport, kulturális és környezetvédelmi programokat. Célunk az integráció gyakorlati és intellektuális módszerekkel történő elősegítése, a rossz társadalmi gyakorlatok megváltoztatása, a kulturális értékek hozzáférhetővé tétele és sportolási lehetőségek biztosítása a fogyatékos emberek részére is.

A SIFE projekt keretében szlovák, román, cseh és osztrák partnerekkel együttműködve nemzetközi konferencia-sorozatot és bemutatótúrát szervezünk a korlátok nélküli sportlehetőségek fejlesztése érdekében. A projektet az Európai Unió támogatja az Erasmus + Sport program keretében.

A projekt célja, hogy a fizikai, gazdasági vagy mentális akadályokkal küzdő emberek számára megkönnyítse a sportolási lehetőségeken való részvételt. Így a célcsoport meglehetősen tág: fogyatékkal élők, idősek, fiatalok, elhízottak, nem megfelelő erőnléttel rendelkezők stb. Nem gondoljuk, hogy ezeket a kérdéseket egyszerre megoldjuk, de hisszük, hogy a jó gyakorlatok terjesztésével, alternatív megoldások bemutatásával, hatékonyan elősegítjük céljaink elérését. Ennek érdekében szerveztünk egy figyelemfelkeltő túra- és kiállítás sorozatot Bécs Budapest között, és egy nemzetközi konferencia sorozatot Bécsben, Pozsonyban, Győrben és Budapesten.
A projekt része egy egész éves online konzultáció a partnerek között, a résztvevő országok helyzetének és bevált gyakorlatainak feltérképezése és fejlesztése érdekében.

A partnerek közötti online konzultáció a Covid helyzet és a költségek csökkentése miatt szükséges, de ez a forma úgy látszik hatékonyabb is, mint egy személyes találkozó. A partnerek egész évben végzett rendszeres munkája is bizonyítja, hogy a projekt nem csak egy kampány, hanem egy különleges, egészséges életmódot népszerűsítő mozgalom kezdete.

A Nagy turné és konferencia sorozat: a projekt legnagyobb nyilvános eseménye egy 10 napos demonstrációs tandem túra Bécs-Pozsony-Győr-Budapest útvonalon, konferenciákkal és kiállításokkal e városokban.

A SIFE konferenciák felett fővédnökséget vállalt:

Karácsony Gergely Budapest Főpolgármestere,
Matus Vallo Pozsony Főpolgármestere és
Prof. Dr. Dézsi Csaba András Győr Polgármestere
Regisztráció

Szeretnél részt venni a programban? Küldd el a jelentkezésed: regisztrációs űrlap (angol nyelvű)